YENI NESIL VOLKSWAGEN TRANSPORTER RESMEN TANıTıLDı!

IAA Transportation 2024 fuarının sürprizi!

Volkswagen Ticari Araç, Hannover’de düzenlenen IAA Transportation 2024’te, tüm dünyada merakla beklenen Yeni Transporter’ın dünya prömiyerini gerçekleştirerek tam anlamıyla bir güç gösterisine imza attı. 

Fuarda öne çıkan bir diğer model Yeni California oldu. Sınıfının geniş hayran kitlesine sahip ikonik modeli California’nın daha geniş, daha akıllı, daha sofistike, daha çok yönlü ve daha sürdürülebilir yeni hali, otomotiv başarı öykülerinden biri olmayı sürdürüyor.

Volkswagen

VW Transporter ve Caravelle (2024)

Volkswagen

VW Transporter ve Caravelle (2024)

Volkswagen Ticari Araç, yenilenen modelinde açılır tavan ve en küçük ayrıntısına kadar dikkatle planlanmış iç mekan gibi temel California detaylarını korumaya özen göstermiş. Yeni California aynı zamanda günlük kullanım için ideal bir model olma iddiasını da artırmış.

Yeni motor ve şanzıman seçenekleri, sürüş destek ve bilgi-eğlence sistemleri ve yeni bir karavan mimarisi ile daha da başarılı hale gelen modelin 5 farklı versiyonu fuarda sergilendi.

Bunu da oku

Volkswagen Ticari Araç, fuarda ayrıca ID.Buzz model ailesinin dört tekerlekten çekiş sistemine sahip ilk modeli olan ID.Buzz GTX’i ve ID. Buzz Cargo 4MOTION modelini sergiledi.

Uzun Aks Aralıklı 2023 Volkswagen ID. Buzz

Fuarda dikkat çeken bir diğer model de Yeni Multivan eHybrid 4MOTION oldu. Volkswagen Ticari Araç, Multivan'ı ilk kez plug-in hibrit ve dört tekerlekten çekişli bir versiyonla sunuyor. Yeni Multivan eHybrid 4MOTION, modüler enine matrise dayalı ilk Volkswagen Grubu ürün serisi olma özelliğine sahip. Yeni Multivan eHybrid 4MOTION, 180 kW (245 PS) gücündeki plug-in hibrit sistemi ile düşük hızlarda elektrikli motor ile kullanılabiliyor. 

Buna ek olarak Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Senyücel, ID.Buzz Pro ve Cargo versiyonlarının Ekim ayında Türkiye’de satışa sunacaklarını ifade etti.

Yeni Transporter

Yeni Transporter'da yükleme hacmi yüzde 10'dan fazla artarak 5,8 m3'e ulaştı. Uzun şasi ve yüksek tavanlı Panel Van versiyonunda bu değer 9,0 m³'e kadar çıkıyor. Maksimum taşıma kapasitesi ise 1,33 tona ulaşmış durumda. 

Yeni Transporter’da yedi farklı motor seçeneği sunuluyor; üç turboşarjlı dizel (TDI), bir plug-in hibrit tahrik (eHybrid) ve üç elektrikli (e-Transporter ve e-Caravelle) motor seçeneği yer alıyor. TDI motorlar 81 kW (110 PS), 110 kW (150 PS) ve 125 kW (170 PS) güç üretiyor. 125 kW TDI versiyon 8 ileri otomatik şanzımanla sunulurken, 110 kW TDI için 6 ileri manuel şanzımana alternatif olarak isteğe bağlı otomatik şanzıman da mevcut. 110 kW ve üstü TDI modelleri, 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemi ile tercih edilebiliyor. 

2024-09-16T07:27:53Z dg43tfdfdgfd