YENI KIA EV3, 23 MAYıS'TA TANıTıLACAK

Küçük elektriklinin teaser görselleri yayınlandı.

Elektrikli otomobil pazarı yıllarca süren hızlı bir büyümenin ardından ivmesini yitirmişe benziyor. Ancak Kia'nın elektrikli araç atağı planlandığı gibi devam ediyor ve daha fazla model tanıtılmak için sırada bekliyor. Sırada markanın en ucuz sıfır emisyonlu modeli olan EV3 var. Geçtiğimiz Kasım ayında Los Angeles Otomobil Fuarı'nda konsept olarak gösterilen crossover, üretim için neredeyse hazır.

Yeni görüntüler, 23 Mayıs'ta tam hâlini göreceğimiz detayları son kez hatırlatıyor. Geçen yıl gördüğümüz ilginç ışıklara sahip kutumsu profil, üretim versiyonunda o kadar da değişmemiş. EV3'ün %90 oranında konsepte benzeyeceğine, kalan %10'luk kısmın ise daha büyük yan aynalar ve kapı kollarının eklenmesiyle temsil edileceğine bahse girebiliriz.

Kia, muhtemelen tamponları biraz değiştirecek ve farklı jantlar sunacak, ancak konseptin özüne sadık kalınacak. Genel olarak, EV5/EV5 GT'nin küçültülmüş bir versiyonunu görmeyi bekliyoruz.

Bu görseller sadece dış görünüşe odaklansa da EV3 Konsepti, neredeyse hiç fiziksel kontrol içermeyen minimalist bir kabine sahipti. Üretim versiyonunun bu kadar sadeleştirilmiş olması pek olası değil, sonuçta Koreli markaların fiziksel düğmeleri koruma isteğinin kenara atılacağını sanmıyoruz.

EV6 ve EV9'daki E-GMP platformunda yükselen yeni modelimiz, maliyeti azaltmak adına 800 Voltluk değil, EV5'te de olduğu gibi 400 Voltluk bir altyapıya sahip olacak gibi görünüyor. Yani, ultra hızlı şarj sunulmasını beklemeyin. EV5, 27 dakikada %30'dan %80'e kadar şarj edilebilirken EV6, 18 dakikada %10'dan %80 seviyesine ulaşabiliyor.

Bunlara da göz atın

Source: Kia

2024-05-07T17:17:18Z dg43tfdfdgfd