VOLVO EX30 MODELLERINI GERI çAğıRMAYA HAZıRLANıYOR

Yazılım sorunları ortaya çıkmış.

Volvo, yeni modeli EX30 içerisinde kritik hatalara neden olabilecek bir yazılım hatası keşfetti. Bu nedenle şu ana kadar üretilen 72.000 adet EX30'un neredeyse tamamının geri çağrıldığını açıkladı.

İsveçli üreticinin resmi açıklamasında sorunun ana ekranda gözlemlendiği ifade ediliyor. Hız göstergeniz sürüş esnasında test moduna geçerek hız göstergesinin ortadan kaybolmasına neden oluyor. 

Volvo, şimdiye dek bu arızadan kaynaklı bir kaza olmadığından emin. Buna ek olarak EX30'un uzaktan güncelleme desteği sayesinde kullanıcıların araçlarını bayilerine götürmesine de gerek kalmayacak. Tüm EX30 modelleri, uzaktan güncelleme ile bu "bug'dan" kurtulacak.

Uzaktan güncelleme terimi hayatımıza girdiği günden beri otomobillerde hiç olmadığı kadar yazılım hatası ile karşı karşıya kalıyoruz. Öyle ki bu güncelleme uyarısı, Volvo'nun Ocak ayında aldığı güncelleme ile EX30'a getirdiği ikinci yama olacak.

Bunu da oku

Ek olarak iddialara göre EX90'nın üretim hattı da yazılım sorunları nedeniyle karmaşa yaşıyor. Uzun süredir üretime geçmesi beklenen model, geçtiğimiz hafta Amerika'da üretim bandına çıkmıştı. Fakat yazılımsal sorunlar nedeniyle üretimin bir kez daha ertelenmesi gündemde. 

Bununla birlikte EX30'un Volvo'nun satışlarında büyük etki yaptığı da biliniyor. Toplam satışlarını Mayıs ayında 41.242 adet yükselten Volvo, sadece bu dönemde 35.309 adet EX30 satmayı başardı.

 

2024-06-11T08:29:24Z dg43tfdfdgfd