VOLVO, ABONELIK TABANLı CARE BY VOLVO'YA VEDA EDIYOR

Uygulama, Avrupa'da ve Amerika'da kapanacak.

Care by Volvo programı, Volvo'nun kullanıcılarını elektrikli otomobillere alıştırmak için tasarladığı bir sistemdi. Bu sistem sayesinde elektrikli Volvo modellerini, satın almadan önce kiralayabiliyor ve test edebiliyordunuz. Avrupa'da Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç ve İngiltere'de kullanılan bu sistem, resmen kapatılıyor.

Volvo, 12 Eylül'de Automotive News Europe'a yaptığı açıklamada bu sistemin standart kiralama yöntemlerine döneceğini açıkladı. Yani Volvo kiralamaları kendisi değil, ortakları aracılığı ile gerçekleştirecek. Volvo sözcülerinin ifadelerine göre bu karar, müşterilerin ihtiyaçlarına uygun daha geniş bir ürün yelpazesi sunabilmeyi sağlayacak.

Volvo, özellikle Kuzey Amerika'da yaygınlaştırdığı sistemi bu bölgede de sonlandıracak. 40'tan fazla eyalette aktif olan sistem, "daha öngörülebilir bir gelecek" için kepenk indiriyor. Care by Volvo, Amerika'ya ilk kez geldiğinde bayilerden de yoğun tepki almıştı.

Bunu da oku

Bu karar, Volvo'nun son aylarda aldığı ikinci büyük karar olacak. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde İsveçli üretici, elektrikliye geçiş planlarını da askıya aldığını açıklamıştı. Normal şartlar altında 2030 yılında tamamen elektrikli bir ürün gamı sunacağı duyurulan Volvo, şu anda bu hedefi rafa kaldırmış durumda.

Volvo'nun şimdilik yeni hedefi, şarj edilebilir hibrit ve elektrikli otomobil satışlarının 2030 yılına kadar toplam satışların yüzde 90'dan fazlasını oluşturması.

2024-09-16T09:27:53Z dg43tfdfdgfd