VOLKSWAGEN VE SAIC, ÇIN'DEKI TESISINI KAPATıYOR

En eski tesislerden biri resmen durdurulacak.

Volkswagen Grubu, Çinli ortağı SAIC ile oluşturduğu fabrikalardan birini kapatma kararı aldı. Markaların neredeyse 40 yıllık ortaklığının sembollerinden olan Nanjing tesisi, yavaşlayan talep nedeniyle resmen kapatılacak. VW ve SAIC, bu tesiste Volkswagen Passat ve bazı Skoda modellerini üretiyordu.

Toplamda 360.000'e yakın üretim yapabilen tesis, kapatılan ilk tesis olsa da son olmayacak gibi görünüyor. SAIC Volkswagen Automobile Co. bundan birkaç ay önce yine yavaşlayan talebi sebep göstererek sadece Skoda modellerini ürettiği tesiste üretime ara verme kararı almıştı. İddialara göre grup, bu tesisin de her an kapatabilir.

Volkswagen'in Çin'de Skoda markasını geliştirme isteği, içten yanmalı modellere olan talebin ciddi anlamda yavaşlaması nedeniyle sekteye uğradı. Bu nedenle SAIC Volkswagen Automobile Co., 1980'li yıllardan beri açık olan Şangay tesisinde de iki yıl evvel üretimi durdurmak zorunda kalmıştı.

Bunu da oku

Reuters'e konuşan VW Çin yetkilileri şu ifadeleri kullanıyor:

"Tüm SAIC Volkswagen tesisleri pazar ihtiyaçlarına ve bizim öngörülerimize göre çalışmaya devam ediyor. Ayrıca otomobil ve parça üretimi yapan tesislerimizi de yenilemeye başladık".

Volkswagen'in Çin'de tam 39 tane tesisi bulunuyor. Bu tesislerin gelirleri, pandemi döneminden beri ciddi oranda düşüş yaşadı. Hatta Volkswagen'in Çin'deki performansı da 2023 yılına göre yüzde 20 oranında düşüşte.

2024-09-19T07:13:57Z dg43tfdfdgfd