VOLKSWAGEN ATLAS'ıN YENI NESLI, RESMî BELGELERDE ORTAYA çıKTı!

Çin'de "Teramont Pro" olarak isimlendiriliyor.

Volkswagen'in mevcut nesil Touareg'i satışa sunmadığı Amerika pazarı, bir diğer SUV seçeneği olan Atlas'a mahkum. 2017'den beri piyasada olan ve yüksek ihtimalle adını ilk kez duyduğunuz dev SUV bu süreçte iki makyaj operasyonu geçirdi. Doğal olarak, üçüncü bir makyaj yerine yeni bir nesile geçmeye hazırlanan Atlas, Çin'deki resmî belgelerde ortaya çıktı.

Çin pazarında Teramont Pro olarak isimlendirilen bu model, henüz resmî olarak tanıtılmış olmasa da Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı'nın sitesinde paylaşılmış durumda. Sebebini merak ederseniz, Çin'deki yasalar gereği, her yeni otomobil MIIT'nin onayını almak zorunda ve bu süreçte de halka açık şekilde paylaşılmaları gerekiyor.

MIIT

Yeni Volkswagen Teramont Pro - MIIT Fotoğrafları

Tasarım hakkında konuşacak olursak, ön hava girişlerinden anladığımız kadarıyla iki farklı donanım seviyesi görüyoruz. Beyaz renkli modelin hava girişleri çok daha büyük ve bu da daha sportif bir versiyon olduğunu işaret ediyor. Amerika'daki versiyonun bir "R-Line" donanımına sahip olup olmayacağı ise belirsiz.

Tasarım dili, mevcut Atlas'tan kolayca ayrışmasını sağlıyor olsa da ilk düşüncelerimiz çok da olumlu değil. Aracın bazı bölümleri kendi içinde estetik görünüyor olsa da bütüne baktığımız zaman yavan bir tasarımla karşılaşıyoruz. Eski Atlas da sınıfının en yakışıklısı değildi, fakat en azından bu kadar basit görünmüyordu.

MIIT web sitesi, araçların bazı teknik özelliklerini de listeliyor. Çin'deki Teramont Pro'nun uzunluğu 5.156 mm, genişliği 1.989 mm ve yüksekliği 1.785 mm olarak belirtilmiş. Mevcut Atlas ile karşılaştırıldığında yaklaşık 6 cm daha uzun olan ikinci nesil, daha ferah bir kabin vadediyor.

Güç ünitesi, 272 bg güç üreten 2.0 litrelik turbo benzinli motordan oluşuyor ve 4Motion rozetine bakılırsa dört tekerlekten çekişe sahip. 3.6 litrelik atmosferik VR6 hakkında bir bilgi verilmemiş ancak Amerika'daki versiyonda da bu motordan vazgeçildiğini hatırlatalım. Bununla birlikte ilk nesil Teramont, Çin'de 2.5 litrelik V6 turbo motor seçeneğine de sahip.

Bunlara da göz atın

Source: Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı

2024-09-16T15:43:09Z dg43tfdfdgfd