TOYOTA, IKI ELEKTRIKLI ARACıNı ÇIN'DE GöRüCüYE SUNUYOR

bZ3C ve bZ3X, Uzak Doğu pazarındaki müşteriler için hazırlandı.

25 Nisan - 4 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan Pekin Otomobil Fuarı 2024, Doğu pazarına yönelik yeni ürünlerin tanıtılması için büyük bir fırsat. Fuara katılan birçok şirket arasında, yeni Prius ile benzer bir tasarım dili taşıyan iki yeni otomobilini tanıtan Toyota da yer alıyor. bZ3C ve bZ3X olarak adlandırılan bu araçlar ilk olarak Şangay Otomobil Fuarında birer konsept olarak tanıtılmıştı.

Nihayet birer üretim modeli olarak karşımıza çıkan elektrikli ikili, Toyota ve birkaç Çinli üreticinin ortaklığı ile ortaya çıktı. Bölgeye önem veren Japon üretici, özellikle gençlerin ilgisini çekmek için uğraştıklarını belirtiyor.

Toyota bZ3C

Japon üreticinin Pekin'de tanıtacağı ilk model, Toyota, BYD ve FAW tarafından ortaklaşa geliştirilen ve 'Reboot' konsepti etrafında tasarlanan çok temiz hatlara sahip yükseltilmiş bir crossover olan bZ3C.

Üretici tarafından yayınlanan fotoğraflara bakarsanız, şirketin yakalamayı hedeflediği genç Z Kuşağı müşterilerine uygun bir alan yaratmak için tasarlanmış uzun ve zarif bir araç göreceksiniz. İç tasarımda ise Toyota için bir ilk olan, epey büyük bir multimedya ekranı görüyoruz.

Toyota'nın Pekin'de sergileyeceği ikinci otomobil bZ3X olarak adlandırılıyor ve Japon üretici ile GAC (şu anda grubun bir parçası) tarafından geliştirildiği belirtiliyor. Yayınlanan görsellerde gördüğümüz kadarıyla Toyota, "rahat bir ev" anlayışını taşıyan büyük bir SUV ile geniş aileleri hedefliyor.

Şirket henüz güç üniteleri, ürün yelpazesi ve fiyatlar hakkında bilgi vermedi, ancak her iki modelin de en yeni sürücü destek sistemleriyle donatıldığını açıkladı. Bu modeller, yüksek ihtimalle Avrupa'da satışa sunulmayacaktır.

Bunlara da göz atın

2024-04-29T09:30:25Z dg43tfdfdgfd