STELLANTIS, MASERATI'YI ELDEN çıKARMAKTAN çEKINMIYOR

Finansal kararların bazı sorumlulukları var.

Stellantis için 2024 yılı iyi geçmiyor. İlk yarı sonuçları büyük bir hayal kırıklığına sebep oldu ve hisse fiyatının %8'den fazla değer kaybetmesine neden oldu. Grubun finans direktörü Natalie Knight, “Maserati için en iyi evin hangisi olduğuna dair gelecekte bir değerlendirme yapılabileceğini” söyledi ve zorunlu olarak “şimdilik marka için mümkün olduğunca fazla değer yaratmaya kararlıyız” açıklamasını yaptı.

Bir gazetecinin, Modenese markasının satılma ihtimaline dair söylentileri dillendirmesi ile gelen bu cevap, bir yandan iddiayı ilk kez resmîleştirirken, diğer yandan Maserati'nin Ferrari yörüngesine varsayımsal dönüşü hakkında yılın başından beri dolaşan söylentileri yeniden canlandırdı.

Maserati

2024 Maserati GranCabrio Folgore

Stellantis'teki 14 markadan biri olan Tridente logolu İtalyan üretici, listenin en zor durumdaki markası. 2024'ün ilk yarısında satışlar 2023'teki 15.300'den 6.500 adete düştü. Gelirler ve dolayısıyla net kâr da buna bağlı olarak çakılmış hâlde.

Otomobil pazarının sorunlarla dolu bir dönem yaşadığını biliyoruz. Fakat, Maserati'nin stratejik hataları var. Ghibli, Levante ve Quattroporte üretimden kalktı ama yerlerine yenileri gelmedi. Grecale'nin satışları yetersiz ve MC20 ve GranCabrio gibi spor otomobiller, ürün gamını kendi başlarına dolduramıyor.

Nisan ayında CEO Tavares, Maserati'yi satma niyetini reddetmiş, ancak Çinli şirketlerden bazı teklifler aldığını kabul etmişti. “Geçtiğimiz birkaç yıl içinde teklifler geldi, ancak markayı satmak gibi bir niyetim yok” demişti. Şimdi işlerin değişip değişmeyeceğini ve sonuçlarının neler olacağını göreceğiz.

Bunlara da göz atın

2024-07-26T14:17:26Z dg43tfdfdgfd