PORSCHE, ELEKTRIKLI CAYENNE'I GELIşTIRMEYE DEVAM EDIYOR

İçten yanmalı motorlar bir süre model gamında olacak.

Porsche Cayenne'in dördüncü nesli tamamen elektrikli olacak. İlk kamuflajlı prototipler için zorlu test programı tüm hızıyla devam ediyor. Porsche aynı zamanda yüksek performanslı hibrit ve saf içten yanmalı modeller geliştirerek, 2030 yılına kadar her üç versiyonu da üretimde tutacak.

Bu, Porsche'nin giderek daha elektrikli hâle geldiği anlamına geliyor. Taycan'ın başlattığı elektrifikasyon süreci, elektrikli Macan'ın piyasaya sürülmesiyle devam etti. 2025 yılında elektrikli Cayman ve Boxster ikilisi tanıtılacak ve Cayenne'i de peşlerinden sürükleyecek. Porsche AG Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Blume, “On yılın ortasında, dördüncü nesil elektrikli bir SUV olarak segmentte standartları belirleyecek” diyor.

Blume sözlerini şöyle sürdürüyor: “Aynı zamanda, müşterilerimiz önümüzdeki on yıl boyunca çeşitli içten yanmalı ve hibrit modeller arasından seçim yapabilecekler.” Bu amaçla, Cayenne'in üçüncü nesli bir ürün güncellemesinden daha geçiyor ve tamamen elektrikli dördüncü nesle paralel olarak çalışmaya devam ediliyor.

Geçtiğimiz yıl Porsche tarihindeki en kapsamlı ürün yükseltmelerinden birini alan mevcut Cayenne nesli, gelecekte de yüksek düzeyde teknik çabayla geliştirilmeye devam edecek.

Bunun bir parçası olarak, diğer şeylerin yanı sıra, güç ünitelerine ve özellikle Porsche tarafından geliştirilen ve Zuffenhausen motor fabrikasında üretilen V8 motorun iyileştirilmesine odaklanılıyor. Çift turbolu motor, kapsamlı teknik önlemlerle gelecekteki yasal gerekliliklere hazırlanıyor.

2024 Porsche Cayenne GTS

Porsche, elektromobilite konusunda kararlı. Oliver Blume, “Ürün stratejimiz, müşteri talebine ve dünyanın farklı bölgelerindeki elektromobilitenin gelişimine bağlı olarak, 2030 yılında yeni araçlarımızın %80'inden fazlasını tamamen elektrikli olarak teslim edebiliriz” diyor.

Tamamen yeni geliştirilen ve yeniden tasarlanan bir model olarak, en çok satan Cayenne'in dördüncü neslinin Porsche'deki elektrikli mobilite artışını önemli ölçüde desteklemesi amaçlanıyor. Elektrikli lüks SUV, 800 Voltluk mimariye sahip Premium Platform Electric'in (PPE) kapsamlı bir şekilde geliştirilmesine dayanıyor.

“PPE mimarisinin esnekliği, en son teknolojileri entegre etmemize olanak tanıyor. Cayenne'i sürüş performansı da dahil olmak üzere birçok açıdan tamamen yeni bir seviyeye taşımak için elektrifikasyon potansiyelini kullanacağız”

-Porsche AG Araştırma ve Geliştirme Yönetim Kurulu Üyesi Michael Steiner

Bunlara da göz atın

2024-07-26T15:17:41Z dg43tfdfdgfd