MERAKLA BEKLENEN BMW M4 CS RESMEN TANıTıLDı

550 bg güç ve oldukça tuzlu bir fiyat etiketi.

BMW hayranları uzun süredir bugünün gelmesini bekliyordu. Sonunda, yeni M4 CS bizlerle. Competition ve CSL türevlerinin tam ortasına yerleşecek model, her zaman olduğu gibi daha hafif ve daha güçlü yapısıyla karşımızda.

M3 CS'in adımlarını takip eden model, aynı çift turbolu motordan aynı 550 bg güç çıkışını alabiliyor. Toplamda 650 Nm tork üretebilen sistem, bu torku Bavyeralı markanın xDrive sistemi ile tüm tekerlere aktarıyor. Motor 8 ileri Steptronic otomatik şanzıman ile eşleştirilirken, modelin 0-100 km/s hızlanması sadece 3.3 saniye sürüyor. Azami hız ise yine M3 CS gibi 302 km/s ile sınırlandırılmış.

BMW, gücünü artırdığı modeli diyete de sokmayı ihmal etmemiş. Gövde panellerini karbon fiber ile güçlendirilmiş plastik materyaller ile donatan Bavyeralı, M4 CS'in Competition türevinden yaklaşık 20 kg hafiflemesini sağlamış. Stadart olarak gelen M Carbon koltuklarından tutun, yenilenen egzoz sistemi bile bu diyet operasyonunun bir parçası.

Sadece CS ailesine özgü süspansiyon sistemi, M4 CS'i gerçek bir pist canavarına çeviren son dokunuş oluyor. M4 CS, Nürburgring'de hala CSL kadar hızlı değil fakat artık ona hiç olmadığı kadar yakın. BMW'nin resmi verilerine göre model, Yeşil Cehennem'i 7 dakika 21.99 saniye'de tamamlayarak CSL'in 1.5 saniye arkasına yerleşebiliyor. BMW, bu deneyimi yaşayabilmeniz için piste özel lastikleri de ücretsiz şekilde aracınıza ekleyebiliyor.

Bunu da oku

BMW'nin özel modellerinden olan M4 CS, en az kendisi kadar özel bir fiyata sahip. Küçük kardeşi 146.000 euro'dan başlayan fiyatlara satılırken, Almanya'da haziran ayında satışa sunulacak modelin fiyatı 160.000 euro olarak belirlendi.

Yani vergiler hariç, 5.5 milyon TL...

2024-05-08T07:35:19Z dg43tfdfdgfd