LOTUS THEORY 1 KONSEPTI: HAVALı KAPıLAR VE 1000 BG Güç!

Merkezî bir kabine sahip.

Lotus, elektrikli geleceğini ince eleyip sık dokuyarak inşa ediyor. İngiliz markanın hem geçmişe dönüp hem de geleceğe bir bakış attığı yeni konsepti "Theory 1" de bu stratejiyle yaratıldı. Dört tekerlekten çekiş ve 1000 bg güç sunan iki kapılı süper otomobil, 1600 kg'nın altında bir ağırlığa sahip.

Esprit'ten esinlenildiği söylenen keskin tasarımı, ince bir bumerang şeklindeki farlarıyla tamamlanıyor. Aracın ön kısmı, Esprit'in ortadan motorlu tasarımını hatırlatıyor olsa da arka tasarım; ince stop lambaları, aktif spoiler ve devasa bir difüzör ile tamamen yeni. En havalı kısım ise Koenigsegg'in senkro-helis kapılarını andıran, fakat arkaya doğru açılan devasa kapıları olsa gerek.

Lotus

Lotus Theory 1 Konsepti

Theory 1'in iskeleti karbon fiber monokok şasiden oluşuyor ve üç koltuklu bir düzen sunuyor. McLaren F1'da olduğu gibi, ortada oturan sürücünün sağ ve sol arkasında yolcu koltukları bulunuyor. Garip bir şekilde; koltuklara, kapılara ve direksiyon simidine entegre, yolculara masaj yapmak ve sürücüye fiziksel geri bildirim sağlamak için şişirilebilir balonlara yer verilmiş. Lotus, koltuk başlıklarına 3D hoparlör yerleştirmeyi de unutmamış.

Bu yakışıklı konseptin kalbinde tek şarjda 400 km menzil sağlayan 70 kWh kapasiteli bir batarya bulunuyor. 2000 bg'lik Evija'nın epey altında kalan bu konsept, "yalnızca" 1000 bg güce sahip olsa da 0-100 km/s hızlanmasının 2.5 saniyenin altında olması ve azami hızın 320 km/s'i aşması bekleniyor.

Bahsetmekte fayda var ki Theory 1, 1600 kg'nin altındaki ağırlığı ile Evija'dan yaklaşık 270 kg daha hafif. Bu da, "her geçen gün kilo alan EV'ler çağında" nispeten hafif spor otomobillere de yer olduğu anlamına geliyor.

Bunlara da göz atın

Source: WIRED

2024-09-17T13:28:36Z dg43tfdfdgfd