LANCIA'NıN FASTBACK MODELI GAMMA, BöYLE GöRüNEBILIR

Gamma ismi, fastback gövdesi ile 2026 yılında geri dönecek.

Ypsilon, Lancia Rönesansı'nın sadece ilk adımıydı. Stellantis'in büyük planlar ile desteklediği İtalyan marka, premium sektörde fark yaratacak bir fastback/sedan modeli üzerine çalışmaya başladı bile. Ardından, Delta isimli bir modeli daha yollarda görmeyi bekliyoruz. İtalya'daki Melfi fabrikasında üretilecek olan Gamma, Fiat 500X ve Jeep Renegade ile aynı üretim hattını paylaşacak.

2026 yılında çıkış yapacak olan Gamma, STLA Medium platformunda yükselecek ve tahminen 4.70 metre uzunluğunda olacak. Kendini D segmentinde konumlandıran fastback, Mercedes-Benz CLA Serisi ve BMW 3 Serisi gibi modeller ile rekabet edecek.

Gamma, Ypsilon'da da olduğu gibi Pu+Ra HPE konseptinden taşınan tasarım detaylarına sahip olacak. Özellikle ön tasarımın, Ypsilon ile epey benzer çizgiler taşıyacağını düşünüyoruz. Arka tasarımda ise fastback çizgilerine uygun daha farklı bir tasarım tercih edilebilir.

Gamma'nın iç tasarımında da konsept araçtan taşınan detaylar göreceğimiz aşikâr. Teknoloji ve malzeme kalitesine önem veren Lancia, S.A.L.A sistemi ve Cassina isimli çok amaçlı kahve tepsisinden vazgeçmeyecektir. 

Güç aktarma organları hakkında herhangi bir tahminde bulunmak için henüz çok erken. Ancak STLA Medium platformunun yaklaşık 700 km maksimum menzile izin vereceğini biliyoruz. Gamma, birçok özelliğini Melfi fabrikasında üretilecek olan DS ve Opel muadilleriyle paylaşacak.

Bunlara da göz atın

2024-04-27T15:23:20Z dg43tfdfdgfd