KIA, ELEKTRIKLI BIR STINGER GT GELIşTIRIYOR OLABILIR

Elektrikli bir spor sedan üzerinde çalışılıyor.

Geçtiğimiz yıl Stinger GT'nin üretimine son veren Koreli üretici, aylardır yeni bir elektrikli model hakkındaki sorulara maruz kalıyor. Bazı kaynaklar Stinger'ın tamamen rafa kaldırıldığını iddia ederken bazı söylentiler elektrikli bir Stinger GT göreceğimiz yönünde. Şimdi ise Kia, bir Stinger EV'nin ipuçlarını veriyor.

Autocar'a konuk olan Kia başkanı Ho-sung Song, yeni bir elektrikli spor sedan üzerine "çalıştıklarını" belirtti. Bu, Stinger'ın geleceğini açıklığa kavuşturmuyor olsa da elektrikli bir Stinger GT görme ihtimalimizi resmîleştiriyor.

2026 Kia EV8 / Stinger Render

Elektrikli Stinger GT'nin, Kia'nın EV6 ve EV9 isimli SUV'lerine de temel olan E-GMP platformunda yükselmesi bekleniyor. Fakat, Hyundai tarafından geliştirilen IMA platformunun tercih edilmesi de muhtemel. Özet geçmek adına, IMA platformu muadili E-GMP'ten daha hafif, daha güçlü ve daha verimli bir seçenek.

Üretime veda eden içten yanmalı Stinger, 370 beygir gücünde çift turbo V6'ya sahipti ancak elektrikli bir versiyon bunu kolayca geçebilir. Bu yılın başlarında sızdırılan ayrıntılar, 612 bg'ne kadar güç üreten çift elektromotorlu bir güç ünitesi ve 600 km bir menzil iddia ediyor.

Tasarım, EV3'ten EV9'a kadar uzanan mevcut model gamından ilham alacaktır. EV4 sedan gibi modern konseptlerin yansımalarını görmek de mümkün. Ancak Kia, elektrikli Stinger GT'nin üretime geçip geçmeyeceğini henüz doğrulamadığı için uzun süre tanışmayacağımız kesin.

Bunlara da göz atın

2024-09-19T14:44:07Z dg43tfdfdgfd