HYUNDAI IONIQ 6 N, DEVASA ARKA KANADıYLA GöRüNTüLENDI!

Nürburgring'de test ediliyor.

Hyundai, Ioniq 6'yı N departmanına emanet ettiğinin ilk duyurusunu 2022 yılındaki RN22e konsepti ile yapmıştı. Seri üretim versiyonu, meşhur konsept kadar ihtişamlı olmayacak olsa da, Ioniq 5 N'in başlattığı "ilgi akımı" daha güçlü ve daha aerodinamik olması beklenen Ioniq 6 N'in de ekmeğine yağ sürebilir.

Geçtiğimiz günlerde Nürburgring'de test edilirken görüntülenen bu prototip, kamuflajı üzerinde N ekibinin "Never just drive" (Sürüşten daha fazlası) mottusuna ve epey büyük görünen bir arka kanada sahip. RN22e'nin kaslı çamurluklarını taşımasa da standart Ioniq 6'dan geniş görünen prototip, makyajlı Ioniq 6'yı temel aldığı için ön yüzünde gördüğümüz yeni far tasarımı, standart modellerde de kullanılacaktır.

Gördüğümüz prototip yan aynalarının yerinde gelişmiş kameralara sahip olsa da bu teknoloji çoğu ülkede yasal olmadığı için seri üretim modelde geleneksel aynalar görmeyi bekliyoruz. Standart versiyonda çift katmanlı bir arka spoiler'a sahip olan Ioniq 6, N versiyonunda büyük bir kanada ve düzenlenmiş aerodinamik çizgilere sahip olacak.

Beklendiği gibi, prototip daha sert bir süspansiyon kurulumu sayesinde yere yakın bir sürüşe sahip. Ayrıca, geçici olarak kullanılan siyah jantların arkasında kırmızı renkli ve N logolu devasa fren kaliperlerinin gizlendiğini görebilirsiniz. Ioniq 5 N'e kıyasla ağırlık merkezinin çok daha düşük olduğu göz önüne alındığında, 6 N'in yol tutuşu konusunda birkaç adım önde olması lazım.

Teknik özellikler gizemini koruyor, ancak Ioniq 5 N'deki çift motorlu kurulumun iyileştirilmiş bir versiyonunun kullanılması muhtemel. Ioniq 5 N, 650 beygir gücü ve 740 Nm tork ile 0'dan 100 km/s hıza 3.5 saniyede ulaşabiliyor. Fenomen SUV'nin 2200 kg ağırlığı ile standart versiyondan 300 kg daha ağır olduğunu göze alırsak, benzer bir artışla Ioniq 6 N de 2150 kg ağırlığa ulaşabilir.

Bunlara da göz atın

Source: CarSpyMediaYouTube

2024-09-16T13:28:29Z dg43tfdfdgfd