HURACAN HALEFI, YENI BIR V8 ILE AğUSTOS AYıNDA TANıTıLACAK

PHEV güç ünitesi, sıradan bir V8'den çok daha güçlü olacak.

Huracan'ın üretimi bu yılın sonuna kadar devam edecek olsa da stoklar tükeneli yaklaşık 12 ay oldu. Geçtiğimiz ay tanıtılan STJ, hem Huracan isminin sonunu hem de Audi R8'e de güç veren atmosferik V10 motorun sonunu temsil ediyor. Bu yokluğu doldurmak adına yeni bir "Baby Lambo" süper otomobili, 2024'ün ikinci yarısında hibrit güç ünitesi ile piyasaya sürülecek.

Bu haber, İtalyan üreticinin yılın ilk çeyreğine ait mali raporlarını paylaştığı belgeler ile birlikte yayınlandı. Satış ve Pazarlama Müdürü Federico Foschini'den birçok bilgi edinmeyi başaran Autocar, Huracan halefine güç verecek olan V8'in tamamen Lamborghini tarafından geliştirilen bir motor olacağını doğruladı.

Asya-Pasifik bölgesi direktörü Francesco Scardaoni, geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada Lambo'nun, otomobili kendi başına geliştirebilecek kadar çok para kazandığını söylemişti. Ne yazık ki 5.2 litrelik FSI motor, daha sıkı emisyon düzenlemelerini karşılamak için üretimden kaldırıldı. Huracan halefinin kalbinde yer alan PHEV V8'in ise, Urus SE'de kullanılan parçalar ile nasıl bir ilişkisi olacağı ise henüz bilinmiyor.

"Güç ünitesi, saf içten yanmalı bir otomobilden çok daha iyi. Bir elektrik motorunuz yoksa elde edemeyeceğiniz özellikler var; bu size motorun potansiyelinden daha fazla yararlanma fırsatı veriyor."

-Federico Foschini

Yeni motor hakkında bazı ilginç raporlar var. Söylentilere göre V8'in turboşarjları 7.000 rpm'e kadar devreye girmeyecek. Görünüşe göre sekiz silindirli motor 10.000 rpm'e kadar çevirebilecek ve Revuelto'dan ödünç alınan sekiz vitesli, çift debriyajlı bir otomatik şanzımanla eşleştirilecek.

Huracan'ın halefi ile birlikte Lamborghini'nin ürün gamının tamamı elektrifikasyona uğramış olacak. Revuelto bir V12 PHEV ve Urus SE, eski Urus S ve Urus Performance'ın yerini alıyor. Lanzador, 2028'de firmanın ilk tam elektrikli modeli ve ürün gamının dördüncü üyesi olacak. Tamamen elektrikli ikinci nesil Urus'un 2029'da piyasaya sürüleceği de şimdiden onaylandı. Revuelto ise 2030'ların başlarına kadar üretilmeye devam edecek.

Bunlara da göz atın

Source: Autocar

2024-05-08T16:15:23Z dg43tfdfdgfd