DODGE, "STEALTH" ISMINI YENIDEN CANLANDıRMAK ISTIYOR

Durango'nun yerine gelen bir SUV olacak.

Stellantis, elindeki markaların ürün gamlarını baştan aşağı yenilemeyi seven bir şirket. Dodge'u ele alacak olursak Amerikalı marka, yeni Charger'ı piyasaya sürmeye hazırlanırken Charger ve Challenger'ın üretimini sonlandırdı ve sıra SUV'lere geldi. Yeni bir rapor, Dodge'un "Stealth" adını yeniden canlandırmak istediğini, fakat bunun bir spor otomobil yerine yeni bir SUV olacağını öne sürüyor.

AutoForecast Solutions başkan yardımcısı Sam Fiorani, Automotive News Canada'ya yaptığı açıklamada yeni Stealth'in birkaç yıl içinde Durango'nun koltuğunu kapacağını söyledi. Dodge'un Durango'yu 2027'nin ortalarına kadar üreteceği ve yeni Stealth'in o yılın başlarında piyasaya sürüleceği de belirtilenler arasında.

Dodge Durango SRT Hellcat

Mevcut Durango Detroit'te üretiliyor olmasına rağmen Stealth'in, Ontario'daki fabrikada üretileceği iddia ediliyor. Bu arada, 90'lı yıllarda Mitsubishi 3000GT coupe'yi temel alan bir spor otomobil olarak ortaya çıkan Stealth 1996 yılına kadar üretilmişti. Giriş modelinde 166 bg güç üreten 3.0 litrelik V6 motoru, çift turbolu versiyonlarda 304 bg'e sahipti. Dodge, performans köklerini korumak istiyorsa Stealth ismini yeniden kullanmak akıllıca bir hareket. Fakat, bu ismi hak etmek için güçlü bir motora ihtiyacı olacak.

Dodge CEO'su Matt McAlear geçen ay verdiği bir röportaj sırasında gelecekteki ürünler hakkında konuşmamış olsa da bazı ipuçları vermekten de çekinmedi. McAlear, gelecekteki modellerin “Dodge tarzında” olması ve “rakiplerinden sıyrılması” gerektiğini söylemişti. Yeni bir Stealth, bu durumda epey doğru bir adım olacaktır.

Bunlara da göz atın

Source: Automotive News Canada

2024-09-18T14:28:44Z dg43tfdfdgfd