CARLOS TAVARES: STELLANTIS'IN SONU VOLKSWAGEN GIBI OLMASıN

Grup için kritik bir dönem.

Stellantis CEO'su Carlos Tavares, Pro One'ın Mirafiori'deki yeni ofislerinin açılışını fırsat bilerek Avrupa otomotiv endüstrisinin karşı karşıya olduğu zor zamanlar hakkında yorumda bulundu. Kısaca hatırlatmak gerekirse, BMW beklenenin altında kâr açıklarken, Volkswagen 15.000 çalışanını işten çıkarmak zorunda olduğunu açıkladı...

Peki ama neler oluyor? İtalyan-Fransız grubunun bir numarası eline mikrofonu kaptığı gibi bir dizi önemli konuya değiniyor. Ancak daha da önemlisi, 2025 yılında yürürlüğe girecek olan aşırı katı emisyon regülasyonlarının ertelenmesinden bahsedildi.

Stellantis

“Yeni kuralların ertelenmesine karşıyım. Gelecek yıl daha sıkı sınırlamaların uygulanacağını yıllardır biliyorduk ve hazırlanmak için çok çalıştık. Avrupa Birliği, otomobil üreticilerinin adil bir şekilde rekabet edebilmeleri için faaliyet göstermeleri gereken bir çerçeve tanımladı. Bu yeni mücadelenin başlamasından sadece birkaç ay önce oyunun kurallarının değiştirilmesi kabul edilemez. Yakın geçmişte pek çok riskli karar aldık ve ciddi şekilde eleştirildik. Ancak belirli bir şekilde hareket etmemizin tek nedeni Volkswagen'in hatalarını tekrarlamamaktı. Ve en azından şimdilik bu tür radikal tedbirlerden kaçınmayı başardık.”

“Yaşları 6 ile 12 arasında değişen dört torunum var. Onlara iyi bir gelecek bırakmak için Stellantis'in 2038 yılından itibaren karbon-nötr olmasını sağlamak benim üstüme düşüyor. Avrupa Birliği bizden emisyonları azaltmamızı istedi ve kuralların 2025 yılında geleceğini söyledi. Araçlarımız hazır, personelimiz hazır ve fabrikalarımız hazır olduğuna göre neyi bekliyoruz? Küresel ısınma artık bir sorun değil mi?”

Stellantis CEO'su sözlerini şöyle sürdürdü: "Avrupa Birliği ekolojik dönüşümle yüzleşmemiz gerektiğine karar verdiğinde, bunu tüketicilerin mümkün olan en iyi ürünlere sahip olmalarını sağlamak için yaptı. Biz de bunu sağlamak için her gün mücadele ediyoruz. Bu çok zorlayıcı ama geri dönüşü yok."

Bunlara da göz atın

Source: Stellantis

2024-09-18T17:28:46Z dg43tfdfdgfd