BMW YENI BIR TASARıM YAKLAşıMı BENIMSEYEBILIR

BMW'nin Tasarım Direktörü açıkladı

Son birkaç yılda BMW'nin tasarım kararları tartışmalara yol açtı. Alman otomobil üreticisi sık sık, devasa ve aydınlatmalı ön ızgaralara sahip ve herkesin zevkine uymayan tasarım unsurlarını sergileyen modelleriyle dikkat çekti.

Ancak, bu durum yakında değişebilir. Markanın baş tasarımcısı Adrian van Hooydonk, gelecekteki BMW araçlarının daha "temiz" bir görünüme sahip olacağını ve muhtemelen büyük böbreklerin kullanılmayacağını belirtiyor.

Van Hooydonk, TopGear ile yaptığı röportajda, BMW müşterilerinin şirketin tasarımlarını oldukça benimsediğini gösteren güçlü satış rakamlarına değindi. Markanın 2022 yılında toplamda 2,1 milyon adet araç sattığını ve yalnızca BMW M departmanının tek başına 177.000 adetlik satış rakamıyla oldukça güçlü olduğuna değindi.

Van Hooydonk,

"Tasarımlarımıza sürekli yeni unsurlar eklememiz gerektiğini düşünüyoruz. Var olanı tekrarlamamız mümkün değil. Bazen farklı yollara sapmalı ve yeni şeyler yapmalıyız. Bunun sebebi, 10 yıl sonra da başarılı olmak istememiz"

şeklinde açıklamalarda bulundu.

BMW tasarım ekibinin ne yaptığı konusunda net bir vizyona sahip olduğunu ve deneme yanılma yöntemini kullanmadıklarını veya rastgele  tasarımlar deneyip neyin başarılı olacağını görmek için risk almadıklarını belirtti. Van Hooydonk, "Bu son derece bilinçli bir süreç" dedi.

Izgara boyutları konusunda da konuşan tasarım şefi, markanın dikey, ince, geniş ve çok alçak olan farklı ızgara tasarımları denediğini belirtti. BMW'nin zengin bir mirasa sahip olduğunu ve istediği şeyi yapabileceğini ifade eden Hooydonk, daha "temiz tasarım unsurlarının beklendiğini vurgulayarak, ızgarayı aracın boyutlara veya genel tasarımına göre tasarlayacaklarını belirtti.

İlginizi çekebilir

2023-05-29T14:27:13Z dg43tfdfdgfd