2026 ALFA ROMEO GIULIA HAKKıNDA NELER BILIYORUZ?

Yeni nesilde 1000 beygire varan güç sunulacak.

Alfa Romeo modellerinin yeni nesli, yeni nesil Giulia sedan ile başlayacak. Aracın ortaya çıkmasına daha iki yıl var ama Stellantis pek fazla sır saklamıyor. Yeni Giulia, yeni Dodge Charger da dahil olmak üzere bir çok modelin yükseldiği STLA Large platformu üzerinde yer alacak. Aracın neye benzeyeceğini tam olarak bilmiyoruz. Fakat ekibimiz, fikirlerimizi render görsellerine döktü.

Alfa Romeo Giulia'nın mevcut nesli 2016 yılından beri yollarda. Kıvrımlı gövdesi ile zarafet saçan sedan, yeni nesilde daha işlevsel bir tasarım dili benimseyebilir. Şirket yetkilileri, yeni Peugeot 408'e benzer bir fastback silueti benimseyebileceklerini ima etti. Ancak biz yine de geleneksel bir fastback sedana daha yakın bir şey olmasını bekliyoruz.

Yeni Giulia, platformunu yeni nesil Dodge Charger ile paylaşacak, ancak altındaki esnek mimari Alfa'nın benzersiz bir şey inşa etmesine de imkan sunuyor. Alfa Romeo CEO'su Jean Philippe Imparato, Mart ayında yeni tasarımdan övgüyle bahsederek şunları söyledi: "Tasarladığımız şey bir bomba, bu arabanın stiline aşık olmamak mümkün değil!"

İtalyan üretici, ikonik "Trefoil" üçgen ızgarasını koruyacak, ancak daha büyük bir alt ızgara ve daha ince farlar gibi daha agresif detaylara sahip olacak. Arka kısım, her köşede üçgen arka lambalar şerit LED ile mevcut modele kıyasla yepyeni bir tasarım sunacak.

Bazı ilk raporlar yeni Alfa Romeo Giulia'nın sadece elektrikli olacağını gösteriyordu. Ancak pek çok şirket Charger'da olduğu gibi elektrikli araç stratejisinden geri adım atarken, Alfa yeni nesil Giulia'yı içten yanmalı ve tam elektrikli seçenekler ile sunacak.

Özellikle EV versiyonu, bir dizi performans donanım seviyesi sunacak. Temel versiyon 345 bg üretirken, orta seviye Veloce donanımında 790 bg sunulacak. Model gamının zirvesinde 1.000 bg ile Quadrifoglio yer alacak ve çift turbolu V6 motoruyla 505 bg sunan mevcut versiyonun gücünü ikiye katlamış olacak.

İçten yanmalı versiyona hangi motorun güç vereceğini bilmiyoruz, ancak seçeneklerden biri çift turbolu 3.0 litrelik Hurricane motoru olabilir. Yeni Dodge Charger'da 420 veya 550 bg güç üreten bu motor, Giulia'nın ürün gamına kolaylıkla dahil edilebilir. Yine de hibrit bir versiyon görme şansımız yüksek.

Bunlara da göz atın

2024-05-07T13:16:14Z dg43tfdfdgfd