YAYLADA DRIFTE TEPKI: ENDEMIK KATLIAM!

Antalya'da motosikletli grup, Eğrigöl Yaylası'ndaki endemik dağ laleleri ile çiğdemlerin üzerinde drift attı. O anların sosyal medyada paylaşılması üzerine köylüler, tepki gösterdi.

DOĞAYA ZARAR ÖNLENSİN

Antalya'da 2 bin 350 rakımdaki Eğrigöl Yaylası, ilkbaharın gelişi ile endemik ve rengarenk çiçeklerle süslendi. Yılın bu dönemi doğa gezginleri yaylaya giderken, bölgeden paylaşılan bazı görüntüler tepki çekti.

Trans Euro Trail (TET) isimli grubun motosikletli üyeleri, dağ laleleri, mor ve sarı çiğdemlerle süslü alanda motorları ile çiçekleri ezdi. Sosyal medyadan paylaşılan görüntülere tepki yağdı. Köylüler, yaylaya gelip, drift atanlar ile çiçeklere, doğaya zarar verenlere engel olunmasını istedi.

PİŞKİN SAVUNMA!

İki motosikletlinin endemik çiçek türlerini ezdiği görüntülerin altına, 'Hunharca bir video için ezdi çiçekleri. Soğanlarını sökmek yasaktır. İki video çekmek için egonuzu tatmin etmek için yok ettiniz şu coğrafyayı' şeklinde tepki gösterildi.

Bunun üzerine TET Türkiye sayfasından yapılan savunma ise şöyle: 'Şehirde sıcak evinde çayın kaynarken, elinde telefonla bize bakıp yargılarken senden daha az zarar verdiğimizin farkındayız. İnsan olarak verdiğimiz zarar için üzgünüz. Peki siz ne kadar zarar verdiğinizin farkında mısınız.'

2024-04-29T06:28:24Z dg43tfdfdgfd