NIO, ONVO L60 ILE AVRUPA PAZARıNA AçıLMAYA HAZıRLANıYOR

Modeli ay sonuna doğru resmen tanıtacak.

Nio, Avrupa'da satışa sunacağı Onvo L60'ı bu ay sonunda tanıtabilir. Modelin 30.000 eurodan az fiyata satışa sunulması bekleniyor. Reuters'in haberine göre yeni elektrikli, önümüzdeki sene resmen Avrupa pazarında olacak.

Nio'nun kurduğu yeni alt markası Onvo, ilk modeli ile Tesla Model Y'ye direkt rakip olacak. Bunu biz değil, Nio CEO'su William Li söylüyor.

Henüz geçtiğimiz günlerde Çin'de Onvo'nun yeni modeli L60'ın sayfasının açıldığını da söyleyelim. Sitede şimdilik "beklemede kalın" ifadesi bulunuyor. Fakat sitenin açılması da, Reuters'in kaynaklarının iddiaları ile paralellik gösteriyor.

Maalesef L60 ile ilgili elimizde çok fazla bilgi yok. Telif nedenlerinden dolayı buraya koyamadığımız bazı videoları, YouTube üzerinde bulabilirsiniz. Modelin tasarımının Model Y'yi andırdığını da söylemeden edemeyeceğim.

Bunu da oku

Yukarıda gördüğünüz fotoğraflar ise Nio'nun yeni konseptine ait.

Nio, ilerleyen günlerde "Firefly" kod adını kullandığı ikinci elektrikli alt markasının kapılarını da açacak. Firefly'ın da 30.000 euro altında kalacak tamamen elektrikli modeller üretmesi bekleniyor. Bu markanın 2025 yılında resmen tanıtılmasını bekliyoruz.

Nio'nun ise yavaş yavaş para kaybetmeye başladığını hatırlatalım. Hatta üretici, geçtiğimiz günlerde 1. çeyrek beklentilerini düşürdüğünü açıklamıştı. Marka hem ana üssü olan Çin'de hem de geç giriş yaptığı Avrupa'da satış beklentilerini düşürdü.

 

2024-05-08T09:13:18Z dg43tfdfdgfd