850 KM'DEN KUDUZ TAşıDı

Ş.Urfa'daki karantina bölgesinden 35 köpeği aracına doldurup Başkent'e taşıyan kadının sorumsuzluğuna Ankara Valiliği ‘dur' dedi.

'Köpekvelisi' adlı sosyal medya fenomeni Buket Özgünlü, kuduz karantinası ilan edilen Şanlıurfa'dan Ankara'ya 35 hasta köpek getirdi. Anında soruşturma başlatıldı; Özgünlü tutuklandı. Köpekler de bulunarak karantinaya alındı.

Şanlıurfa Eyyübiye'de yolda yürüyen bir adamı ısıran köpeğin kuduz olduğu ortaya çıkınca 2 mahalle karantina altına alındı. Teyakkuza geçen ekipler, hastalığın yayılmaması için sokak hayvanlarını tek tek toplayıp barınaklara yerleştirirken; Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü karantinayı yok saydı; insan hayatını tehlikeye attı.

25'İNİ TUTANAKLA ALMIŞ

Sosyal medyada 'Köpekvelisi' mahlasıyla tanın Özgünlü, iddiaya göre Şanlıurfa Siverek'teki rehabilitasyon merkezine gitti; hayvan sahiplenmek istedi. Tutanakla 17 yavru ve 4 anne ile 4 yetişkin olmak üzere 25 köpeği teslim alan Özgünlü, sokaktan topladığı 10 köpeği daha araçla Ankara'ya götürdü. Yolda canlı yayın yapan Özgünlü'nün konuşmasında köpeklerin 3'ünün pitbull gibi yasaklı ırk olduğu; bazılarının hasta olduğunu söylediği de duyuldu. Skandal olayla ilgili Ankara Valiliği, Tarım İl Müdürlüğü ve güvenlik güçleri anında harekete geçti. Özgünlü ile birlikte dernek çalışanı M.S.D., 'bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma' ve 'hayvanları koruma kanununa muhalefet' suçlarından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Özgünlü, mahkeme tarafından tutuklandı; M.S.D. adli kontrolle serbest bırakıldı.

HAYVANLAR DA BULUNDU

Ankara Valiliği'nden de konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. 35 köpeğin yerleri tespit edildiği belirtilen açıklamada 'Hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır' denildi. w İHA-DHA

MUHTARI TEHDİT ETTİLER

Şanlıurfa Eyübiye ilçesi Batı kent Mahallesi'nde ağzından köpük ve salyalar çıkan köpeği ihbar eden Muhtar Halil Kaya, kendilerini hayvansever olarak tanıtan bir grup tarağından önce sosyal medyadan linç edilmek istendi. Muhtarın WhatsApp'ına tehdit ve hakaret mesajları atıldı. Dün de muhtarlık önünde toplanan bir grup 'katil muhtar' diye slogan attı, muhtarlık binasının kapısına 'Katil' diye yazdı. Mahalleli ise gruba tepki gösterirken Muhtar Kaya, 'Muhtar olarak kuduz bir hayvanı ihbar ettim. Benim görevim bu' dedi.

2024-06-11T04:04:40Z dg43tfdfdgfd